Tiesitkö nämä uskomattomat faktat älypuhelimista?

Suurimmalle osalle meistä älypuhelimet ovat nykyisin merkittävässä roolissa jokapäiväistä elämäämme. Olemme niin tottuneita tarttumaan älypuhelimeen tilanteesta riippumatta, että emme edes huomaa, kuinka paljon ne ovat muuttaneet tapaamme toimia ja hoitaa asioita. Nykyisin älypuhelimet eivät toimi ainoastaan kommunikointivälineenä, jolla voimme soittaa ja lähettää tekstiviestejä ystäville, vaan ne tarjoavat paljon enemmän. Älypuhelinten ansiosta pystymme kätevästi seuraamaan maailman menoja ja niiden laadukkaiden kameroiden ansiosta voimme kätevästi tallentaa muistoja kuvien ja videoiden muodossa.

Jopa 4 biljoonaa ihmistä omistaa matkapuhelimen. Tämä on enemmän kuin hammasharjaa käyttävien ihmisten määrä. Puhelinten suuri suosio on siis todellista ja ihmiset pitävät niitä itsestäänselvyytenä. Älypuhelimet kulkevat mukana kaikkialle minne menemmekään, ja jopa 90 % aikuisista pitää älypuhelintaan koko ajan käden ulottuvilla. Tietomme kyseisistä laitteista on kuitenkin melko rajoittunutta, joten olemme tutustuneet älypuhelimiin ja löytäneet niistä paljon hauskoja faktoja. Näitä faktoja on vaikea uskoa todeksi, mutta älypuhelinten maailma on jännempi ja ihmeellisempi kuin olisimme voineet uskoa.

Maailman suurin puhelinlasku

Vaikka puhelimeen on jo pulittanut paljon rahaa, ei sen käyttö silti suinkaan ole ilmaista. Useimmat älypuhelinten käyttäjät maksavat puhelimen käytöstä keskimäärin noin 20 – 60 euron suuruisen puhelinlaskun kuukaudessa. Monet meistä ovat varmaan joskus vastaanottaneet suuren puhelinlaskun, jonka jälkeen puhelimen käyttöä on alkanut seuraamaan tarkemmin. Sääliksi kuitenkin käy floridalaista Celina Aaronsia, joka vuonna 2011 kohtasi todellisen painajaisen saadessaan 160 000 euron suuruisen puhelinlaskun. Onneksi internetin myötä myös puhelinlaskut ovat pienentyneet, sillä kukaan ei halua rikkoa Celinan ennätystä.

Bakteeripommi

Kaikkien, jotka haluavat säilyttää läheisen suhteen älypuhelimensa kanssa, kannattaa jättää tämä fakta lukematta. Harva meistä ajattelee, missä kaikkialla puhelin kulkee mukana ja kuinka paljon siihen kertyy bakteereita. Ällöttävä tosiasia kuitenkin on, että älypuhelimissa on 18 kertaa enemmän bakteereita kuin julkisen vessan vessanpöntön vetonappulassa. Suurin osa kuitenkin pesee kätensä vessareissun jälkeen, mutta kukaan tuskin pesee käsiä puhelimen käytön jälkeen. Seuraavan kerran kun puhut puhelimessa, saatat haluta välttää kasvojen kosketusta puhelimeen ja laittaa puhelimen kaiuttimelle.

Puhelin mukaan suihkuun

Kuten edellä mainittiin, suuri osa ihmisistä pitää puhelinta koko ajan käden ulottuvilla. Tämä pätee varsinkin teknologisesti erittäin kehittyneessä saarivaltiossa Japanissa, jossa älypuhelimia on käytössä noin 64 miljoonaa. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta 90 % Japanissa myydyistä puhelimista on vedenkestäviä. Syy tähän ei suinkaan ole mahdollisten vesivaurioiden ehkäisy vahinkotilanteiden sattuessa, vaan se, että ihmiset voivat ottaa puhelimensa mukaan suihkuun. Japanissa ei siis käydä edes suihkussa ilman puhelinta, vaan älypuhelin ja sen tuomat virikkeet kulkevat kätevästi mukaan myös pesulle.