Näillä vinkeillä pidennät akun käyttöikää

Valitettavasti puhelimen akku on osa, joka kuluu käytössä eniten. Eikä mikään ihmekään, sillä nykypäivän suuri älypuhelimien kulutus laittaa akut koville. Monissa puhelimissa on tänä päivänä sisäänrakennettu akku, eikä sen vaihtaminen uuteen ole enää yhtä yksinkertaista tai halpaa kuin aikaisemmin, jolloin puhelimen akut olivat kätevästi itse vaihdettavissa. Puhelimen akusta kannattaakin pitää hyvää huolta, jolloin laitteen käyttöikä pidentyy myös huomattavasti. Tästä artikkelista löydät listan tapoja, joita et välttämättä ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi. Näillä vinkeillä voit pidentää akun käyttöikää huomattavasti – kuitenkin niin, että voit nauttia puhelimestasi samalla mitalla kuin aikaisemminkin.

Moni älypuhelimen omistaja on varmasti valittanut puhelimen akkua, joka tuntuu olevan lopussa jatkuvasti. Harva kuitenkaan tajuaa sitä, kuinka koville puhelimen akku joutuu jatkuvassa käytössä ja että puhelimen käyttäjällä itsellään on suuri vaikutus akun kestoon ja sen käyttöikään. Suurin syy akun kulumiseen on suuret määrät sovelluksia, jotka ovat auki jatkuvalla syötöllä, koko ajan työtä tekevät sijaintisovellukset sekä näyttöön liittyvät asetukset kuten esimerkiksi näytönkirkkaus. Akun yleinen tila vaikuttaa myös sen kestävyyteen huomattavasti. Eli mitä paremmassa kunnossa akku on, sitä enemmän puhelimen käyttäjä pääsee puhelimesta nauttimaan sitä lataamatta.

Lataa akkua oikeaoppisesti

Akun lataaminen oikeaoppisesti saattaa kuulostaa typerältä, mutta sillä on erittäin suuri vaikutus akun hyvinvointiin. Monet antavat akun latautua yöllä ja käyttävät sen täysin loppuun päivän aikana. Tämän kaltainen lataaminen on erittäin haitallista akulle, ja se vähentää akun käyttöikää huomattavasti. Jos akun käyttöikää haluaa pidentää, tulee sitä ladata säännöllisesti eikä akun latausta saisi päästää nollaan. Älä siis lataa akkua tyhjästä täyteen kerrallaan, vaan lataa sitä vähäsen aina kun siihen on mahdollisuus. On myös tärkeää, että käytössä on laadukas, mielellään puhelimen oma laturi, joka on varmasti yhteensopiva laitteen kanssa.

Älä anna akun kuumentua

Kuumuus ja lämpö on akun käyttöikää eniten pienentävä tekijä. Puhelimen näprääminen auringossa ei olekaan paras mahdollinen idea. Monet älypuhelimien käyttäjät ovat tottuneet kuljettamaan puhelinta mukanaan housuntaskussaan tajuamatta, että oma keho lämmittää akkua jatkuvasti. Akun käyttöiän kannalta olisikin parempi, että puhelin kulkisi mukana esimerkiksi laukussa tai vaikka takin taskussa, jossa se ei ole suoraan kehon lämmössä. Ladatessa puhelinta akku lämpenee jonkin verran ja olisikin tärkeää, että latauksen yhteydessä syntynyt lämpö pääsisi pois puhelimesta. Monet puhelimien kuoret eivät päästä tätä lämpöä pois, jolloin akku kuumenee entisestään.

Pidä puhelinvapaa päivä

Harva tiedostaa, että aina kun puhelin on päällä, on sen akku käytössä. Puhelimet ovat yleisesti kovassa käytössä päivittäin, eikä niitä yleensä suljeta kuin ainoastaan erikoistapauksissa. Ei siis mikään ihme, että puhelimien akut joutuvat koville ja kuluvat erittäin nopeasti. Akun käyttöiän kannalta olisi parasta, jos puhelin toisinaan suljettaisiin kokonaan, jolloin akku saisi huilia. Onkin suositeltavaa, että puhelin suljettaisiin kokonaan esimerkiksi kerran kuukaudessa ja akun annettaisiin levätä kokonainen päivä. Tämä on myös loistava tekosyy nauttia itse täysin puhelinvapaasta päivästä ja antaa kunnon hengähdystauko akulle.