Oletko jo kuullut uusimmat iPhone uutiset?

Monet varmasti jo kuumeisesti odottavat, milloin Apple julkaisee uusimmat matkapuhelinmallit. Varmaa tietoa siitä, milloin teknologiajätti Apple lanseeraa uusimmat versiot heidän maailmanlaajuisesti tunnetuista iPhone älypuhelimistaan ei vielä ole. Asiasta on kuitenkin paljon huhuja liikenteessä, ja uusien mallien oletetaan tulevan esittelyyn syyskuussa 2018. Tämä olisi vuosi sen jälkeen, kun Apple lanseerasi iPhone X sekä iPhone 8 -mallinsa. Applen henkilökunta ei ole kuitenkaan vielä varmistanut päivää, milloin uusimmat mallit tulevat julki – saati myyntiin.

Kaikki on siis vielä mahdollista uusien iPhone mallien suhteen, mutta kuten edellä mainittu, huhupuheita liikkuu runsaasti. Tässä artikkelissa esittelemme Applen mahdolliset uudet iPhone-mallit sen perusteella, mitä voimme huhuista päätellä. Teknologian ammattilaiset ovat veikanneet Applen tuovan markkinoille kolme uutta versiota heidän tällä hetkellä myynnissä oleville matkapuhelinmalleilleen. Viime vuonna lanseerattu iPhone X korvattaisiin uudella iPhone X2 -mallilla, vuonna 2016 lanseerattu iPhone SE uudistuisi malliin iPhone SE2 ja viime vuoden iPhone 8:aa seuraisi iPhone 9.

iPhone X2

Syyskuussa 2018 Apple lanseerasi markkinoille ensimmäisen X-mallin puhelimensa. Tämä puhelin poikkesi hyvin paljon muista iPhone-malleista, ja suurimmat muutokset olivat kotinappulan poistaminen kokonaan sekä kasvojentunnistus. Tänä vuonna oletetaan, että Apple tuo markkinoille uuden version viime vuoden iPhone X -puhelimesta. iPhone X2 on vain yksi veikkaus tälle uudistetulle X-mallille. Tämän mallin oletetaan olevan ulkomuodoltaan hyvin paljon samanlainen kuin viime vuoden malli, mutta se olisi ominaisuuksiltaan entistä tehokkaampi ja parempi.

iPhone SE2

Aivan kuten edeltäjänsäkin, iPhone SE2 -mallin oletetaan olevan pieni ja paljon muita Applen puhelimia edullisempi. Osat huhuista taas veikkaavat, että iPhone SE -malli katoaa kokonaan, eikä siitä tulla näkemään uutta versiota. Vanhan iPhone SE -mallin korvaisi taas halvempi versio viime vuonna nähdystä iPhone X -mallista. Jos Apple kuitenkin lanseeraa uuden iPhone SE2 -mallin, on hyvin todennäköistä, että kyseinen puhelin ei tule myyntiin kaikkialle, vaan sen myynti keskitetään alemman tulotason markkinoille kuten esimerkiksi Intiaan.

iPhone 9

iPhone 9 -mallin oletetaan seuraavan iPhone 8 -puhelinta, mutta sen hintatason veikataan olevan paljon iPhone 8:a halvempi. iPhone 9 -mallin oletetaan tuovan markkinoille uusia värejä, joihin saattaa lukeutua muun muassa kirkkaan sininen ja oranssi. Jos nämä huhut ovat totta, voidaan myös olettaa, että iPhone 9 -mallin lisäksi markkinoille tulisi tästä paranneltu versio eli iPhone 9 Plus. Mahdollisen iPhone 9 puhelimen ulkomuodon veikataan seuraavan iPhone 8 -mallia, mikä tarkoittaisi, että siitä löytyisi vielä kotinäppäin.

Kaikki on vielä mahdollista!

Jos uutisemme uusista iPhone-malleista eivät miellyttäneet, ei syytä huoleen. Mitään tietoa Applen tulevista puhelinmalleista ei ole vielä virallisesti vahvistettu. Yleensä Apple on noudattanut tiettyä kaavaa lanseeratessaan puhelinmallejaan, mutta viime vuonna tämä teknologiajätti päätti yllättää, kun markkinoille tulikin iPhone X. Kaikki on siis mahdollista niin kauan, kunnes uudet mallit esitellään julkisuuteen. Applen ystävien kannattaa toivoa, että uudet mallit tosiaan tulevat esittelyyn syyskuussa 2018, eikä Apple tekisi yllätyksiä julkaisuajankohdan suhteen.