Ulkoiset akut

Kaikki tietävät miltä tuntuu, kun laitteesta loppuu virta juuri silloin, kun sitä kipeimmin tarvitsisi. Nykyajan liikkuva elämänmuoto haastaa mukanamme kulkevat laitteet. Virtalähdettä ei ole välttämättä saatavilla ja laitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit sekä kannettavat tietokoneet, vaativat suuren määrän virtaa pysyäkseen toimintakunnossa. Varavirtalähde eli power bank on yksi suosituimmista lisävarusteista, joita ihmiset hankkivat laitteilleen. Power bankin avulla laitteessasi riittää virtaa haastavimmissakin olosuhteissa, kuten pitkillä matkoilla, vaelluksilla ja festareilla.

Power bankista virtaa laitteisiisi koko päivän

Erilaisia varavirtalähteitä on markkinoilla lukuisia, ja ostajan voi olla vaikeaa tietää millä perusteella ostopäätöksen tekisi. Ensin on hyvä miettiä, millaiseen tarpeeseen virtalähde tulee. Suurimmalle osalle ihmisistä tulee mieleen power bankista älypuhelimen lataukseen tarkoitettu lisälaite. Tehokkaimmat varavirtalähteet lataavat kuitenkin myös suurempia laitteita, kuten kameroita, tabletteja sekä kannettavia tietokoneita. Monet haluavat kooltaan kompaktin ja kevyen version, joka kulkee vaivatta matkassa mukana. Markkinoilla on tarjolla lukuisia eri vaihtoehtoja ja mikäli mahdollista, kannattaa kaupassa vertailla tuotteita.

Miten valita sopiva varavirtalähde

Varavirtalähde sopii USB-liittimestä ladattaville laitteille, ja laitetta voidaan ladata älypuhelimen kaapelilla. Kaapeleita on tarjolla monenlaisia ja pituisia. On hyvä miettiä, millainen kaapeli sopii omaan käyttöön. Monet varavirtalähteet on varustettu merkkivalolla, joka ilmaisee akun varauksen tilan. Markkinoilla on tarjolla myös aurinkokennolla varustettuja power bankeja, jotka sopivat mainiosti retkeilijöille ja kesäkäyttöön. Aurinkokennolla varustettujen varavirtalähteiden akku latautuu itsekseen auringonvalossa. Tällaisia virtalähteitä ei tarvitse erikseen kytkeä päälle, mikä tekee niiden käytöstä helppoa.

Akun tehokkuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, koska se määrää, kuinka paljon lataustehoa laitteessa on. Mikäli valinta tuntuu vaikealta, kannattaa varmistaa myyjiltä tai nettifoorumeista, että laite varmasti on tarpeeksi tehokas käyttötarpeeseen. Termiin milliampeeritunti eli mAh on hyvä kiinnittää huomiota tuotetta valittaessa, sillä se kuvaa laitteen tehokkuutta. Monet ostavat virtalähteen ulkomaan matkaa varten. Ennen matkalle lähtöä olisi hyvä tarkistaa lentoyhtiöltä power bankin kuljettamiseen liittyvät ohjeet. Yleisenä sääntönä on, että virtalähde kulkee käsimatkatavaroissa, ei ruumassa.