Parhaat kunto-sovellukset

Urheilumotivaatio on joskus täysin kadoksissa, ja etenkin näin pimeän ja kylmän talven hiipiessä paikalle sitä joutuu etsimään hieman pidempään. Monet ylläpitävät motivaatiota kirjaamalla tavoitteitaan vihkoon ja kirjoittamalla treenit joka kerta ylös. Näin pystyy helposti seuraamaan omaa kehitystään, ja vertailemaan sitä esimerkiksi kavereiden kesken. Älypuhelinten ystäville on myös olemassa toisenlainen ratkaisu, nimittäin fitness-sovellukset, jotka periaatteessa hoitavat saman asian kuin muistivihkokin, ainoana erona yhteisöllisyys ja tietenkin se, että sovellus on aina taskussa.

Sports Tracker ja Nike+ Run Club

Suomalaisten varmasti eniten käyttämä liikuntasovellus on Sports Tracker. Se sopii loistavasti kestävyyslajien, kuten kävelyn, juoksun, hiihdon ja pyöräilyn harrastajille, sillä se taltioi puhelimen GPS:n avulla liikkujan reitin pituuden, siihen käytetyn ajan ja esimerkiksi liikkujan sykkeen ja poltetut kalorit. Sports Tracker toimii parhaiten sykemittarin kanssa. Toinen vastaava sovellus on Nike+ Run Club, joka on kuitenkin tarkoitettu vain juoksijoille. Sovelluksessa voit luoda oman ohjelman ja asettaa itsellesi tavoitteen, johon Nike+ Run Club kannustaa.

Endomodo, Fitocracy ja Apple Health

Maailmanlaajuisen suosion saavuttanut Endomodo on kolmas loistava sovellus omien kestävyyssuoritustensa seurantaan. Se tallentaa reitin lisäksi kestävyys- ja syketiedot, ja auttaa omien tavoitteiden saavuttamisessa. Endomodolla on myös omia haasteita, joihin voi osallistua muutamalla napautuksella. Innokkaimmat voivat jakaa saavutuksiaan sovelluksen sosiaalisessa verkostossa. Jos kestävyysurheilu ei kiinnosta, ei hätää. Sovelluskaupasta löytyy myös huippusuosittu Fitocracy, jossa keskitytään lihaskuntoharjoitteisiin kuntopiirien merkeissä. Fitocracy asettaa valmiita tavoitteita ja palkitsee niiden saavuttajan erilaisilla pisteillä.

Applen puhelimen omistajien ei edes tarvitse ladata laitteeseensa erillistä sovellusta, sillä sellainen on laitteessa jo sisäänrakennettuna. Kyseessä on Apple Health-, tai terveys-niminen sovellus, johon voi tallentaa kattavasti tietoa omasta terveydestään ja seurata kehitystään monien eri lajien saralla. Sovellukseen voi kirjata esimerkiksi omat verenpaine-, kolesteroli- ja hengitystiheystietonsa, päivittäiset ateriansa sekä tietoja saamastaan unesta. Sovellus pyytää saada luvan käyttää esimerkiksi herätyskello-sovellusta tiedonlähteenään, ja sen yhteyteen voi kytkeä esimerkiksi askelmittarin tai mindfulness-sovelluksen.